حجت الاسلام اسماعیل فلاح در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان، با تشریح حساسیت های موجود در حوزه فرهنگ کشور، لزوم توجه و تخصیص اعتبارات ویژه به این حوزه را مورد تاکید قرار داد و افزود: آنچه که مقام معظم رهبری در خصوص حساسیت های حوزه فرهنگ و مقابله با تهاجم فرهنگی عنوان فرمودند لزوم توجه هرچه بیشتر به این امر را بیش از بیش نشان می دهد.
وی با طرح این سئوال که با توجه به حساسیت هایی که حوزه فرهنگ دارد تا چه میزان توانسته ایم نسبت به محقق ساختن دیدگاه ها و ابعاد مورد تاکید مقام معظم رهبری موفق عمل کنیم، افزود: باید به کل بخش فرهنگ توجه ویژه شود و سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یک از متولیان اصلی بخش فرهنگ و فرهنگ دینی نقش مهم و تاثیرگذار در توسعه فرهنگ جامعه و مقابله با ناتو فرهنگی جامعه دارد.
حجت الاسلام فلاح بیان برخی مطالب در حوزه فرهنگ و توجه به حوزه فرهنگ و در نظر گرفتن اعتبارات توسط دولت به این حوزه را مطلوب دانست و در عین حال متذکر شد: باید توجه کنیم این اعتبارات در نظر گرفته شده به حوزه فرهنگ تخصیص داده شود.
وی، مقطع حال حاضر در عرصه تقابل دشمن با نظام جمهوری اسلامی را عرصه تهاجم فرهنگی عنوان کرد و گفت: باید توجه ویژه به اعتبارات بخش فرهنگی صورت بگیرید و توجه کنیم که اعتبارات در نظر گرفته شده به بخش فرهنگ کفاف حوزه گسترده فرهنگ و وظایف محوله را می دهد یا نه؟ و چه درصدی از اعتبارات کل کشور را بودجه فرهنگی به خود اختصاص داده است؟.
حجت الاسلام فلاح با بیان اینکه باید توجه ویژه به این امر داشت که اعتبارات در نظر گرفته شده به بخش فرهنگ به دستگاههای متولی فرهنگ تخصیص داده شود، از بخش فرهنگ به عنوان بخش مظلوم در کشور یاد کرد و اذعان داشت: مظلومیتی که حوزه فرهنگ در کشور دارد از بررسی موارد مطرح شده معلوم می شود.
اعتبارات مصوب برای سازمان تبلیغات اختصاص نیافته است
وی با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات مصوب برای سازمان تبلیغات اسلامی به رغم گذشت شش ماه از آغاز سال 90 گفت: درصدی را که سازمان تبلیغات اسلامی از اعتبارات تخصیصی داشته هنوز اخذ نشده است.
حجت الاسلام فلاح، تاثیرگذاری عدم تخصیص اعتبارات در زمینه فرهنگی و دینی را یادآور شد و افزود: عدم تخصیص اعتبارات مصوب آسیب جدی به برنامه های سازمان تبلیغات اسلامی می رساند به نحوی که برخی برنامه ها که به رغم تخصیص اعتبارات شروع شده در صورت عدم تخصیص به موقع یا عدم پرداخت، با مشکل جدی مواجه می شود.
به گفته حجت الاسلام فلاح به رغم تصویب بودجه مناسب برای حوزه قرآنی کشور با گذشت شش ماه از سال هنوز اقدامی در خصوص این بودجه و ارسال آن به استانها و هزینه کرد این بودجه صورت نگرفته است.
حجت الاسلام فلاح یادآور شد: عدم تخصیص اعتبارات بخش قرآن در حالی است که سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از مهمترین متولی فعالیتهای قرآنی، برنامه سالانه فعالیتهای قرآنی را در اولین ماه سال بسته و در استانها به شورای های برنامه ریزی و در مرکز به معاون راهبردی ارائه داده و مصوب شده ولی هنوز با گذشت شش ماه اعتباری در خصوص فعالیت های قرآنی تخصیص داده نشده است.
دولت در زمینه تخصیص اعتبارات فرهنگی جدی عمل کند
معاون پارلمانی سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: دولت باید با توجه به حساسیت های موجود در حوزه فرهنگ در زمینه تخصیص اعتبار به این بخش فعالانه و جدی عمل کند و همه همت خود را صرف کند تا تخصیص کامل در حوزه فرهنگ داشته باشد.
حجت الاسلام فلاح، فرهنگسازی در جامعه امروز را نیازمند اعتبار دانست و هزینه کرد در این عرصه را به عنوان عامل توسعه ای در بخش های مختلف و نیروی محرک جامعه عنوان کرد و افزود: جهت دهی و مشخص کردن مسیر فعالیتهای فرهنگی که مردم در جامعه صورت می دهند نیازمند تحقیق، پژوهش و اعتبار است و اگر برنامه های فرهنگی در مسیر درست و اصولی قرار بگیرد می توان گفت که برنامه های فرهنگی هدفمند حرکت می کنند.
وی افزود: در سایر حوزه های فرهنگی تنها 25 تا 30 درصد اعتبارات حوزه فرهنگی کشور تخصیص داده شد که این میزان اعتبارات کفاف حجم عظیم فعالیتهای بخش فرهنگ را نمی کند.
حجت الاسلام فلاح با تاکید بر اینکه عدم تخصیص کافی اعتبارات حوزه فرهنگ موجب متضرر شدن دستگاههای فرهنگی کشور شده است، افزود: دولت در دور چهارم سفرهای استانی باید نگاه ویژه به طرحها و مصوبات حوزه فرهنگ داشته باشد و بررسی کند که مصوبات فرهنگی که در کمیسیون فرهنگی سفر با آن همه اهمیت و دقت مصوب شد اجرا شده شده یا نه و آیا استانها توانسته اند اعتبارات را برای اجرای طرحها بگیرند یا نه؟.
دولت اعتبار خاص اجرای مصوبات فرهنگی سال گذشته را جبران کند
معاون پارلمانی سازمان تبلیغات اسلامی افزود: دولت باید اعتبار خاص اجرای مصوبات فرهنگی سال گذشته را جبران کرده و اعتباری که امسال نیاز است را تخصیص دهد.
حجت الاسلام فلاح با تاکید بر اینکه سازمان تبلیغات اسلامی در کل کشور به عنوان قرارگاه فرهنگی مطرح است، افزود: سازمان تبلیغات در حوزه های مختلف قرآنی، تبلیغ و تشکل های دینی و فعالیت های اوقات فراغت و گفتمان دینی یک جایگاه خوب در بین دستگاههای فرهنگی دارد و در استان هم این روند بستگی به توانمندی مدیر تبلیغات اسلامی دارد.
وی فعالیتهای سازمان تبلیغات اسلامی را چشمگیر و مطلوب دانست و افزود: با توجه به مدیریت قوی و توانمند موجود در تبلیغات اسلامی فرماندهی اصلی در حوزه فرهنگ در سازمان تبلیغات اسلامی است و این امر نشان از توانمندی مدیر تبلیغات اسلامی استان دارد و فرآیند موجود در خور تقدیر است.
حجت الاسلام فلاح، رصد مسائل فرهنگی را از مهمترین دستاورد ها و امتیازات سازمان تبلیغات اسلامی استان زنجان دانست و با بیان اینکه در استان زنجان موفقیت خوبی در حوزه فرهنگی به دست آمده است، افزود: باید توجه به رصد جامع و کامل مسائل فرهنگی باید برنامه و طرحهای ارائه شده در استان زنجان متناسب با نیاز استان، منطقه و کل کشور باشد که این امر از امتیازات مهم اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان است.
نظر شما